Параграф22 Weekly

§22 Новини

Англия ни връща Боксьора

Гангстерът Тихомир Георгиев-Боксьора ще бъде изпратен от Англия обратно в родината, за да излежи 18-годишната си присъда в затвора за убийство, съобщи британския в. Сън. Българския касапин - както наричат Георгиев,nbsp; е известен с това, че режел пръстите и ушите на жертвите си. Той беше арестуван през януари във Великобритания по сигнал от английския таблоид.


Журналистите установили, че убиецът работи в спортен клуб в лондонски квартал и информирали Скотланд ярд, които го заловили.nbsp; Преди това Боксьора избяга от България, където го пуснаха под гаранция в очакване на съдебен процес и бе сред най-търсените от Интерпол лица.


Тишо Боксьора е осъден у нас за убийството на Емил Герасимов-Черния - един от собствените му наркодилъри, когото очистил за неподчинение. Боксьора също така е и бивш човек на наркобоса Златомир Иванов-Златко Баретата, който контролираше голяма империя, свързана с наркотици, проституция и пране на пари.


Касапинът от България настоявал да остане в Обединеното кралство под закрилата на Закона за човешките права. Мотивът му за това беше, че в родината му той няма да получи справедлив процес. Главорезът се оплаквал също, че у нас полицаите ще се държали много лошо с него, а пък затворите били деградиращи. Въпреки това съдия Дафни Уикам от съда в Уестминстър е разпоредилаnbsp; Георгиев да бъде екстрадиран.

Facebook logo
Бъдете с нас и във