Параграф22 Daily

§22 Новини

Англия похарчила 5,5 млн. паунда за разширяване на врати и коридори заради дебелите

За последните три годин във Великобритания са били похарчени над 5,5 млн. паунда за разширяване на входните врати на жилища, офиси и държавни учреждения заради дебелаците. В сумата влиза и покупката на оборудване, необходимо за пълните британци. За това пише британският вестник - The Telegraph, един от рупорите на островитянската средна класа, който се позовава на информация, получена от Националната служба по здравеопазването(NHS). Шокиран вестникът бие тревога - в Съединеното кралство е необходим сериозен национален диспут за проблемите, предизвикани от масовото затлъстяване на населението.


Изданието посочва, че само един от фондовете на NHS е похарчил над 80 хил. паунда за разширение на съществуващи болнични коридори. Друг фонд пък платил 15 хил. паунда за специална хладилна установка, необходима за телата на починали дебели британци.


Според вестника борбата с наднорменото тегло може да се води по най-различни начини. Например, в британските училища трябва да се увеличат часовете по физкултура и да се насажда сред подрастващите афинитет към здравословното хранене. Освен това, правителството на Съединеното Кралство трябва да принуди производителите на готови и на полуготови храни драстично да понижат количеството на мазнините и на захарите в тях.


Накрая, подчертава вестникът, трябва да се осъществи и дълбок "културен завой", който да научи британците да се отнасят отговорно към своето здраве.

Facebook logo
Бъдете с нас и във