Параграф22 Weekly

§22 Новини

Английски генерал забрани сандвичите, въвежда етикет

Във Великобритания командирът на една от основните военни части е забранил продажбата на сандвичи на военнослужащите в разположението на частта след като забелязъл, че дори офицерите ядат "американската храна" без да ползват прибори както се изисква от джентълмени в униформа, съобщава вестник The Sun.


Според изданието, генерал-майор Джеймс Коуен е написал яростно писмо от цели три страници до личния състав на военния лагер Bulford Camp в графство Уилтшир, в което, от гледна точка на британските военни традиции, разкритикувал тези съвсем небритански стандарти за хранене. Освен това генерал Коуен е подчертал, че забранява практиката за сервиране на сандвичи и други закуски на военнослужащите.


"Джентълмените и британските лейди винаги използват нож и вилица при хранене", гневно посочил генералът-традиционалист и добавил, че смята за "непоносим маниерът да се държат приборите за хранене като канцеларски писалки..."


Съобщава се още, че освен съвети за хранене, писмото е включвало и нареждания относно етикета въобще и по-специално за граматиката и поддържането на протестантския брак.

Facebook logo
Бъдете с нас и във