Параграф22 Daily

§22 Новини

Анжела Димчева, ГЕРБ-СДС: Не може селяндури да се тълпят безнаказано в София

Анжела Димчева е писател и литературен критик. Тя беше в листите на ГЕРБ-СДС на последните парламентарни избори. Гневни родители заснеха думите ѝ във Facebook, преди тя да ги изтриеСнимка: Фейсбук "Платете си в частни детски градини, докога държавата ще се грижи за отрочетата ви?"

Това пише Анжела Димчева от ГЕРБ-СДС по повод недостига на места в детските градини, предава О новини „Трябва да се ограничи притока на провинциалисти към София. Колкото и детски градини да се правят никога няма да стигат, заради десетките хиляди атакуващи София. Г-жа Фандъкова не е виновна за този процес. Питайте Жельо Желев защо премахна софийското жителство. Това беше грешка. Не може селяндури да се тълпят безнаказано тук и да пречат на кореняците софиянци да живеят спокойно“, цитират и други медии.

Анжела Димчева е писател и литературен критик. Тя беше в листите на ГЕРБ-СДС на последните парламентарни избори. Гневни родители заснеха думите ѝ във Facebook, преди тя да ги изтрие. В телефонен разговор с репортер на България Он Ер Анжела Димчева обясни, че позицията ѝ е принципна и държи на нея. „Лично аз съм гледала двете си деца вкъщи, не виждам какъв е проблемът. Аз съм кореняк софиянец, защо трябва София да се пренапълва, а не си останат в малките градове“, обясни Анжела Димчева.

След като публикува позицията си в социалната мрежа, Анжела Димчева е получила над 200 обидни коментара и е решила да изтрие своя статус.

А коментарите не закъсняха:

„Това е мисленето на тези хора. Ако държавата не е длъжна да се грижи за децата, страх ме е да си мисля за какво би трябвало да се погрижи“.

„Учим го това дете да бъде толерантно и се появява някой и казва „ти се махай от София“, това е недопустимо, особено за кандидат-депутат“, казва Маргит Беньо.

Маргит е майка на 3-годишната Ивайла – едно от 10-те хиляди деца, които не бяха приети в столичните детски ясли и градини след първото класиране.

„Наистина не мога да повярвам, че живеем в европейска столица, 21 век, че плащаме данъци, а не сме пълноправни граждани на тази столица“, каза тя.

Гневни и недоволни родители след първото класиране за детските градини и ясли в София. Около 10 хиляди деца остават без места след първото класиране. Недоволните родители се събраха на протест пред сградата на общината. Повече от половината деца, чиито родители са кандидатствали, не получиха места в детски градини. От общината посочиха, че за 2021 г. спрямо 2020-та кандидатстващите са се увеличили с 4000.

За първи път приетите деца са по-малко от неприетите. Родители съобщиха, че и следващата седмица се готвят протести

Facebook logo
Бъдете с нас и във