Параграф22 Daily

§22 Новини

Антикорупционната комисия не би следвало да се занимава с разследвания

"Новата Антикорупционна комисия трябва да претърпи промени в посока да има един орган, който да се занимава с конфликта на интереси и корупцията, а друг орган - с отнемането на незаконно придобитото имущество", коментира в "Преди всички" адвокат Александър Кашъмов във връзка с бъдещето на новата антикорупционната комисия, която до три месеца би трябвало да има нов състав. "Тези власти трябва да бъдат разделени като правомощия", смята още Кашъмов.

Антикорупционнта комисия не би следвало да се занимава с разследвания, това е работа на полицията и прокуратурата, така е и в демократичните държави, така е и по нашата Конституция, заяви още адвокат Кашъмов.

По думите му у нас има достатъчно данни за това какво досега е свършила комисията, но липсва качествен анализ и изводи за нейната работа. "Това може самата комисия да го направи, за да се очертаят тенденциите. Аз не казвам, че тази комисия не е свършила нищо.Но и обществото трябва да знае какво е станало досега, да има прозрачност, а не да се започва с нови комиисии, без да се има предвид направеното преди това", счита Кашъмов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във