Параграф22 Daily

§22 Новини

Антикорупционната комисия предложи докладът за КТБ да стане публичен

Антикорупционната комисия предлага докладът за КТБ да стане публичен. Това стана ясно след днешното закрито заседание на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Депутатите единодушно са приели доклада, който финализира работата на комисията през последните 2 месеца. Антикорупционната комисия започна да нищи казуса „Корпоративна търговска банка" още преди създаването на временната комисия по случая.

Още утре председателят на Комисията за борба с корупцията Валентин Николов ще прати доклада на парламентарната шефка Цецка Цачева. Комисията за борба с корупцията предлага докладът да бъде публикуван и да стане обществено достояние поради големия обществен интерес, обяви председателят на комисията Валентин Николов. Депутатите от ресорната комисия настояват още Цачева да предложи на председателски съвет докладът да бъде разгледан и в парламента.

„В него не са записани фирми, за да не се наруши банковата тайна, но той достатъчно ясно дава картината и причините за фалита на банката", поясни Николов и отказа да маркира основните изводи или причините за печалния край на КТБ.

Не е тайна обаче, че около 300 фирми са теглили огромни кредити от КТБ без обезпечение, стана ясно още от думите на патриота. В доклада били изброени и имената на лицата, които комисията е изслушвала през изминалите месеци.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във