Параграф22 Daily

§22 Новини

Антимафиоти влязоха във фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Служители на ГДБОП влязоха в офисите на фирма TAD Group, в която работи обвиняемият за кибератаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков. По първоначална информация акцията е част от разследването на проникването в системите на данъчните. По-рано днес в ТВ интервю зам.-главният прокурор Иван Гешев намекна, че дружеството може да се окаже замесено в други престъпления.

Компютърният специалист на този етап няма намерение да отключи компютрите си за разследващите От фирмата вече обявиха, че застават зад своя служител и не смятат да "отключват" своите компютри за разследващите. Според обвинителите младият компютърен специалист е и "анонимният руски хакер", писал до медиите

В същото време, по-рано днес от държавното обвинение обявиха, че в един от иззетите от Бойков компютри е открита информация, според която той е разполагал с масив от данни от НАП, по-голям от този, изпратен на медиите, при това дни преди първия имейл, от който става ясно за атаката.

Според прокуратурата няма съмнение, че Бойков е извършил кибератаката, но освен това е възможно и други лица да бъдат обвинени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във