Параграф22 Daily

§22 Новини

Антон Божков изкарал за 5 г. "само" 600 000 лв., остава с гаранцията от милион лева

Апелативният специализиран съд постанови парична гаранция от 1 млн. лв. на сина на бизнесмена Васил Божков - Антон. Според магистратите той не е участвал в организирана престъпна група, ръководена от баща му, а само е помагал за изпиране на пари - по чужди указания. Съдът реши, че не са налице рискове за нови престъпления и за укриване от страна на Антон Божков, защото досега е можел да напусне страната и с лична карта, но не се е укривал.

Прокуратурата искаше неговото постоянно задържане, тъй като уж има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Синът на Васил Божков бе освободен от ареста срещу солидната гаранция от 1 млн. лв. Той пристигна в съдебната зала със съпругата си Ива Божкова. Баща му Васил Божков в момента се намира в Обединените арабски емирства. Прокуратурата иска екстрадиция на му, но до момента не се знае становището на властите там.

Днес стана ясни и доходите на сина на Божков и на неговата съпруга, Ива Софиянска-Божкова, бяха представени в съдебната зала като доказателство за това, че са 2 пъти по-малки от наложената гаранция. Адвокатите му поискаха намаляване на гаранцията, тъй като за последните 5 години Божков е имал доходи от 600 000 лв., а неговата съпруга - Ива Божкова - от 41 000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във