Параграф22 Daily

§22 Новини

Антон Кутев: Печалбите от Тотализатора са смешни, парите са отивали някъде

"Това, което не направихме и аз очаквам сега да го направи новото правителство, е да доразровим оборите. Има поне още 5-6 места, на които трябва да се влезе бързо, за да стане ясно. ... Ако от мен зависеше, щях да вляза в НКЖИ (Национална компания „Железопътна инфраструктура“), където има огромни разходи, част от които са също с инхаус поръчки. Не казвам какво ще излезе, но сериозна проверка трябва да бъде направена. Сериозна проверка трябва да се направи и за 3,5 милиарда за т.нар. Турски поток. ... За мен имаше смущаващи неща, които видях в Тотализатора - трябва да влезе много сериозна финансова проверка, за да види как са изразходвани парите. Това, което съм видял, е, че печалбите през последните години са смешни, значи някъде са отивали парите. ... Изобщо не става дума за милионите на Васил Божков".

Това заяви пред БНР Антон Кутев, член на БСП и говорител на двата служебни кабинета на Стефан Янев. Не можахме да стигнем до края в това, защото трябва съдебна реформа, призна той и добави: "Убеден съм, че виновниците за АМ "Хемус" ще бъдат обявени и наказани и вече никой няма да си позволи да харчи милиарди по този престъпен начин".

Той изрази увереност, че България вече не е същата: "Това не е заслуга само на служебните правителства, а и на хората, които преди това протестираха, на целия обществен климат, който се създаде. Ние успяхме да докажем, че България може да се управлява и по друг начин и корупцията може да бъде ограничена".

Намираме се в ситуация, в която проблеми, които 20 или 30 години са били отлагани, са в момента на границата, когато няма как да не се решат - в едната или в другата посока, подчерта той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във