Параграф22 Daily

§22 Новини

АП – Велико Търново взе на специален надзор досъдебно производство за измама с дезинфектант

Апелативна прокуратура – Велико Търново взе на специален надзор досъдебно производство за измама с продажба на дезинфектант.

Досъдебното производство е на Районна прокуратура – Троян за извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за това, че от неустановена дата до 24.03.2020 г.,  в гр. Троян, обл. Ловеч, с цел набавяне на имотна облага е възбудено и поддържано заблуждение у множество лица чрез  публикуване на обява в интернет сайт за продажба на дезинфектант при реална продажба  на друга химическа течност и с това им е причинена имотна вреда в неустановен размер.

В хода на разследването, при извършено претърсване на лек автомобил са намерени и иззети общо 97 литра синя течност в различни туби без етикет на тях и без придружаващ документ. При оглед на помещение са открити складирани голямо количество зимна течност за чистачки  в различни опаковки и горивно-смазочни материали.

Налице са данни, че продажбата на течността е започнала през втората половина на февруари. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Троян.

Facebook logo
Бъдете с нас и във