Параграф22 Daily

§22 Новини

Апелативeн съд - Бургас увеличи присъдата на убиеца на бизнесмена Коста Николов - Миджурина

Апелативен съд - Бургас измени първоначално наложената присъда на Михаил Станчев, убил с пистолет в курорта "Слънчев бряг", собственикът на верига казина Коста Николов - Миджурина и направил опит да убие и приятелката му Симона Т.. Присъдата от 24 години е изменена на 26 години "лишаване от свобода", съобщиха от апелативната магистратура.

Инцидентът е станал през юни 2018 година, около 21:10 часа пред хотел "Сън Вилидж". Там Станчев е произвел изстрел от упор в главата на бизнесмена и е стрелял в слепоочието на Симона Т.

Делото пред първоинстанционния съд е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло фактите от обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласил да не се събират други доказателства за тези факти. Окръжният съд е наложил наказание от 24 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Присъдата е обжалвана пред Апелативен съд - Бургас, който обаче изменя присъдата на 26 години.

Според апелативните съдии Михаил Станчев е действал при пряк умисъл - той е целял причиняване смъртта на повече от едно лице. АС подчертава, че самопризнанията на подсъдимия не могат да бъдат отчетени като допълнително смекчаващо отговорността обстоятелство.

Решението на АС може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във