Параграф22 Daily

§22 Новини

Апелативен съд - Пловдив върна в Кърджали делото срещу Лютви Местан

Пловдивският апелативен съд  потвърди  определението на Окръжен съд – Кърджали, с което е прекратено съдебното производство срещу  Лютви Местан за катастрофата  на 14 април миналата година с негово участие, при което загина невръстно дете.  Делото се връща на Окръжна прокуратура – Кърджали за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. 

Пловдивският апелативен съд  прецени, че органите на досъдебното производство не са установили и в пълнота кръга на пострадалите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които  също могат да претендират, че са претърпели неимуществени вреди от деянието. Обвиняеми по делото са Лютви Местан и другият шофьор, който е превозвал семейството си. И двамата са обвинени за това, че на разклона за с.Загорско, област Кърджали, всеки от тях е нарушил правилата за движение и при условията на независимо съпричиняване с другия е причинил катастрофата, в която загина шестмесечното бебе.

Пловдивският апелативен съд споделя доводите на Окръжен съд  - Кърджали, че в хода на досъдебното производство са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до нарушаване правата на пострадалите. На първо място това са майката и братчето на загиналото момиченце, които са били представлявани от адвокати, вече защитаващи бащата и това е основание за отвод.На братчето не е бил назначен особен представител – адвокат, въпреки противоречивите му интереси с тези на обвиняемия му баща.

Определението на Пловдивския апелативен съд  е окончателно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във