Параграф22 Daily

§22 Новини

Апелативният прокурор на София посети Враца заради грабеж на възрастна жена

Административният ръководител на Апелативна прокуратура - София Радослав Димов посети Враца във връзка с воденото там разследване за грабеж на възрастна жена в града. В резултат на незабавните действия на разследващите органи вече е установен извършителят на престъплението - 14-годишният И.Б. По време на срещата с дъщерята на пострадалата, Радослав Димов я увери, че досъдебното производство ще приключи в максимално кратък срок и извършителят ще бъде предаден на съд.

Административният ръководител на АП-София подчерта, че противодействието на битовата престъпност остава във фокуса на дейността на прокуратурата. Той припомни, че още преди обявяване на извънредното положение в страната, свързано с разпространението на вируса Covid-19, по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев е създадена организация по отношение на дейността на прокуратурата в аспекта на противодействието на битовата престъпност. „Следим изкъсо нещата. Въпреки усложнената обстановка в страната, няма да престанем да полагаме  усилия в това направление, напротив. Контролът е още по-засилен, тъй като очакваме, че ще има увеличение на този вид престъпления“, заяви административният ръководител на Апелативна прокуратура - София.

Радослав Димов, отбеляза като „изключително обезпокоителен фактът, че сред извършителите на тези престъпления има и непълнолетни. Това прави въпросът за законодателните  промени в тази част все по-актуален“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във