Параграф22 Daily

§22 Новини

Апелативният спецсъд задържа под стража за подкуп двамата разследващи полицаи от Калотина

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на Специализирания наказателен съд и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение  на двамата разследващи полицаи от Гранично полицейско управление „Калотина“, обвинени от Специализираната прокуратура за  участие в престъпен сговор с цел искане и получаване на подкупи.

Те бяха задържани на 29 май 2020 г. след получаване на част от първоначално поисканите 6000 лева от двама шофьори на таксита, превозвали нелегални мигранти до сръбската граница. Парите били искани, за да им бъдат върнати задържаните автомобили и за да не им бъде търсена наказателна отговорност за  извършено от тях  престъпление (трафик на хора).

На 30 май 2020 г. Специализиранит наказателен съд взе за двете длъжностни лица мерки за неотклонение „Подписка“.

На 4 юни 2020 г. вечерта в съдебно заседание Апелативният специализиран наказателен съд прие, че събраните към момента доказателства дават основание да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Съдът  прие още, че ако останат на свобода, е налице опасност да извършат друго престъпление, а  именно да окажат въздействие на свидетели.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във