Параграф22 Weekly

§22 Новини

Апелативният съд остави в ареста русенеца, убил 7-годишната си дъщеря

Апелативен съд-Велико Търново остави в ареста Пламен Петров, баща на убитата 7-годишна Пламена Петрова от Русе, съобщиха от пресцентъра на магистратурата. Въззивната инстанция потвърди определението на Окръжния съд в Русе, с което по отношение на бащата е взета мярка за неотклонение задържане под стража. Определението не подлежи на обжалване.


Пламен Петров бе арестуван за убийството на 7-годишната си дъщеря. На 20 април, около 18.20 часа екип от Второ Районно управление "Полиция" - Русе бе изпратен в спешно приемно отделение на МБАЛ-Русе по сигнал за починало дете. Сигналът бе подаден от лекарите в спешното отделение. При отиване на място служителите са провели разговор с дежурния лекар, който им е казал, че в отделението е прието мъртво момиченце на 7 години от град Русе.


Дежурният лекар е разказал, че бащата на момиченцето го е довел в отделението вече мъртво, като обяснил, че докато си играело, е паднало и се е ударило в печката, вследствие на което си глътнало езика.


Установен бе бащата на детето - Пламен Петров, на 38 години от град Русе. Същият е бил в МБАЛ-Русе заедно със съпругата си - на 32 години. При проведен разговор с тях двамата те разказали, че докато детето си играело, е паднало и си е глътнало езика. При извършения оглед на тялото на момиченцето бяха установени видими следи от удари по главата и тялото. Веднага на адреса на починалото момиче бяха изпратени полицейски служители. Там бе по-малкото дете на семейството. Същото бе изведено от жилището и бе настанено в институция. Процесът на извеждането е станал с участие на служители от отдел "Закрила на детето". В жилището бе извършен оглед. В хода на разследването бе установено, че детето е било бито от баща си, като причината е битов скандал. Не са установени данни бащата или съпругата му да са употребили алкохол.


В "Отдел закрила на детето" няма получавани сигнали за упражнено насилие спрямо децата. Установено бе, че има връзка между нанесения побой и настъпилата смърт. По случаят бе заведено досъдебно производство. На бащата - Пламен Петров, който не е криминално проявен или осъждан, бе повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1 от Наказателния кодекс и е задържан за срок от 72 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във