Параграф22 Daily

§22 Новини

Апелативният съд остави в затвора мъжа, убил трима на пътя в Пловдив

Пловдивският апелативен съд отмени предсрочното освобождаване на Любомир Трайков, съобщи bTV. Преди месец мъжът, който през ноември 2016 г. уби трима души, след като джипа му
се вряза с почти 100 км в час в завиващ автомобил, беше освободен предсрочно от затвора с решение на Пловдивския окръжен съд.

Семействата, които Любомир Трайков почерни, продължават битката за справедливост Корнелия Петкова се опасява, че експертиза по делото е манипулирана. Любомир Трайков трябваше да излежи 5-годишна ефективна присъда, но след решението на Пловдивския окръжен съд - от наказанието му бяха съкратени 1 година, 4 месеца и 9 дни предсрочно. Част от мотивите на съда бяха, че Трайков е получил добра характеристика от началника на затвора, имал 7 награди по време на престоя си зад решетките, работел и участвал в групови и индивидуални занимания. Помогнал е финансово на семейството на една от жертвите.

Днес Пловдивският апелативен съд отмени решението на по-ниска инстанция и разпореди чеТрайков трябва да излежи цялата си присъда. В мотивите на определението си Пловдивският апелативен съд е посочил, че в случая е налице една от предпоставките за условно предсрочно освобождаване, а именно Любомир Трайков е изтърпял повече от половината от наложеното му
наказание. Апелативните съдии обаче са приели, че липсват данни за изпълнение на второто изискване на закона, а именно, че е дал доказателства за своето поправяне.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във