Параграф22 Daily

§22 Новини

Апелативният съд - Варна потвърди мярката „Задържане под стража” спрямо наркодилъра Костов

Апелативната прокуратура във Варна поиска да бъде потвърдената определената от окръжния съд мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо 41-годишен варненец Янко Костов. Костов беше задържан по време на специализирана акция заедно с 25-годишния Петър Борисов в курорта Златни пясъци.

Двамата бяха обвинени за разпространение на наркотици на публично място без надлежно разрешение в съучастие като съизвършители  – престъпление по член 354а, ал. 2, във връзка с член 354а, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. За Костов извършеното престъпление е в условията на опасен рецидив, тъй като е в периода на изпитателния срок на условно предсрочното му освобождаване от затвора за същото престъпление през ноември миналата година.  

Апелативният прокурор представи в съдебното заседание справка от 1989 г. до момента, съдържаща цялата криминална биография на Янко Костов. Той е осъждан ефективно повече от десет пъти за престъпления от общ характер. Освен за наркоразпространение 41-годишният варненец е обвиняем заедно с Петър Борисов и за принуда на Д.Д. чрез заплаха с насилие да им плаща по 200 лева седмично – престъпление по член 213а, ал. 2, т. 4, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Апелативният съд потвърди наложената мярка „Задържане под стража” спрямо Костов, която е окончателна.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във