Параграф22 Daily

§22 Новини

АПИ обяви промените в движението при "Голямато завръщане"

Въвеждат се  значителни промени в движението по магистралите "Хемус" и "Тракия", за да се облекчи трафикът към столицата в края на празничните дни, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).


•От 11 ч. днес до 13 ч. на 7 май ще има две ленти за движение от Варна към София и една в посока София – Варна при виадукт „Бебреш“ - 30-ти км от автомагистрала „Хемус“


•От 11 ч. днес при 67-ми км от АМ „Тракия“ се възстановява организацията на движението, която е в сила от стартирането на ремонта на съоръжението през миналата година. Ще има по една лента в посока София – Пловдив и Пловдив – София.


Освен по магистрала „Хемус“, пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и второкласният II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.


На магистрала "Тракия" при необходимост превозните средства ще бъдат пренасочвани по осигурения кратък обход на виадукта – от пътен възел „Церово“ по път III-8402 - село Церово – временна пътна връзка към АМ „Тракия“. Приблизителната дължина на обходния път е около 5 км.


През почивните дни се очаква интензивно движение и по път Е-79 София - Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.


На 6 май – от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:


•път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;


•път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при пътен възел Дупница север - ГКПП „Кулата”;


•път I-5 - Русе - Велико Търново;


•път I-8 – Пловдив - Харманли;


•път I-9 - Варна - Бургас;


•път II-99 - Бургас - Царево.


Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Facebook logo
Бъдете с нас и във