Параграф22 Weekly

§22 Новини

Apple с нов иск срещу Samsung за 2 млрд. долара

Американската високотехнологична корпорация Apple отново подаде иск в съда срещу своя основен южнокорейски конкурент - Samsung. В него гигантът от Купертино настоява за изплащане на милиарди долари компенсация заради "систематичното копиране от Samsung на особености на нейните устройства", съобщава либералният британски вестник The Guardian.


Според изчисления на вестника, Apple разчита да получи по 40 долара компенсация за всяко устройство на Samsung, използващо програмно осигуряване, което уж е разработено в лабораториите на Apple. Става дума за копирането от кореиците на пет патента на Apple и използване на нейни разработки в най-новите устройства на Samsung - смартфоните и таблетите от продуктовата линия Galaxy.


Общата сума на иска може да надхвърли всички досегашни искове на гиганта от Купертино към кореиците във всички досегашни процеси за нарушени авторски права.


Една победа на Apple може да струва на Samsung около 2 млрд. долара, докато общите съдебни разходи на калифорнийския гигант едва ли ще надхвърлят 6 млн. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във