Параграф22 Daily

§22 Новини

Арест за 7 полицаи, сред които и шефът на 3-то РПУ в Пловдив

При акция на Окръжна прокуратура Пловдив и Вътрешна сигурност на МВР  са арестувани 7 полицаи, сред които и директорът а 3-то РПУ Самуил Хаджиев, съобщи Окръжният прокурор Румен Попов. Той допълни, че в ареста са общо 12 души, разследвани за тежки криминални престъпления, длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, корупция, наркотици и проституция. Срещу тях разследването е продължило повече от 6 месеца, операцията е планирана и няма нищо общо с политическите смени в държавата. "Не съвързвайте тези действия с каквито и да е политически фактори", каза Попов. И допълни, че това не е акция срещу пловдивската полиция, "която работи безупречно", а срещу тези, които нарушават закона.

Операцията започна тази сутрин от 3- то РПУ и продължава в момента, като не са изключени и още арести, допълни прокурорът, има и лица, обявени за национално издирване. Полицаите са се превърнали в „престъпници с пагон“ и не може ръководството на Областната дирекция на МВР да не е знаело за това, заяви пред журналисти в Пловдив служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Задължителни са рокадите в пловдивската полиция, няма да търпим подобно поведение, каза още Рашков и обяви, че скоро ще станат известни и промените.

Той уточни, че до момента не се е свързал с директора на ОДМВР Йордан Рогачев, който е в болнични. Бойко Рашков подчерта още, че в Пловдив има досъдебно производство за купуване на гласове във връзка с изминалите избори. В страната тези производства са няколко и предстои да бъде оповестена повече информация. „Ако прокуратурата не го направи, ще го направим ние“, каза още той и добави, че е рано да говори за вина, защото ще нарушат редица закони. "Нека прокуратурата си свърши работата, другото ще бъде чиста политика, която аз нямам намерение да правя".

Предстои среща на министър Бойко Рашков с ръководството на ОДМВР Пловдив. Припомняме, че директорът на полицията старши комисар Йордан Рогачев е в болнични.

Facebook logo
Бъдете с нас и във