Параграф22 Daily

§22 Новини

Арест за двамина, засекли такси и задигнали чанта с пари

Районна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство за грабеж, придружен с употреба на сила и заплахи – престъпление по НК. Към наказателна отговорност са привлечени двама мъже – на 27 г. и на 32 г.

В малките часове на 19 октомври 2021 година, мъж и жена пътували в таксиметров автомобил. В село Калиманци жената се срещнала с двама непознати мъже, малко след това отново се качила в таксито и потеглили. Двамата непознати ги последвали и препречили пътя им. Единият от тях държал в ръцете си пневматичен пистолет като с него отправял заплахи към пътниците в таксиметровия автомобил. Произвел и няколко изстрела със сачми.

След като използвали сила и заплахи, извършителите успели да вземат дамската чанта на жената и напуснали местопрестъплението. Малко по-късно били установени и задържани. По-младият от двамата е известен на органите на реда, но не с подобни деяния.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура-Варна Г.Н. (27 г.) и К.К. (32 г.) са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във