Параграф22 Daily

§22 Новини

Арест за обвиняем заради подаване на фалшив сигнал за бомба на летище София

Днес, 18 март 2016 г., след протест на Районна прокуратура-Стара Загора съдът наложи постоянна мярка “задържане под стража” спрямо Ангел Г., на 20 г. от гр. Стара Загора, привлечен като обвиняем за подаване на невярно повикване за тревога, като от деянието са настъпили значителни вредни последици – престъпление по чл. 326 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 9 март 2016 г., в 21.27 часа, Ангел Г. подал сигнал от гр. Стара Загора на телефон 112 за поставено взривно устройство на летище София. Невярното повикване за тревога е затруднил дейността на летище София за два часа. Пътниците е трябвало да се придвижват пеша до терминалите.

На 14 март 2016 г. Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Ангел Г., като Районен съд-Стара Загора му наложи “парична гаранция” от 1000 лева. На 16 март 2016 г. Районна прокуратура-Стара Загора внесе протест против определението на Районен съд-Стара Загора.

Днес делото беше разгледано от състав на Окръжен съд-Стара Загора. Определението на Районен съд-Стара Загора бе отменено и искането на представителя на прокуратурата уважено, като спрямо обвиняемия Ангел Г. бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във