Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха антимафиот, помагал за цигарената афера на "Капитан Андреево"

В пловдивската Окръжна прокуратура привлякоха като обвиняем барета от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), съобщиха от прокуратурата. Драгомир Драгомиров е обвиняем по две престъпления. Едното е за съучастие при съхранение на цигари без бандерол.

На 29 март по пътя от Хасково до Пловдив и в Пловдив е подпомогнал  турските граждани  Ремзи Караибрахимоглу и Яшар Коч - извършители, и Михаил Иванов Млекаров - помагач, в държането на цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200 лева.

Обвинението е квалифицирано като престъпление по чл.234, ал.2, т.3, във вр. ал.1 чл.20 ал.4 във вр. ал.1 от НК.

Драгомиров умишлено е улеснил извършителите чрез съвети и разяснения да пренесат през българо-турската граница цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200, без знанието и разрешението на митниците, което е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание и предметът на контрабандата е в особено големи размери, а случаят е особено тежък (престъпление по чл.242, ал.4, във вр. ал.1, б. "б" и б. "д", във вр. чл.20, ал.4, във вр.ал.1 от НК).

Драгомир Драгомиров е задържан с прокурорско постановление до 72 часа, а мярката му за неотклонение ще бъде внесена в Окръжен съд - Пловдив на 24 април 2015 г. Прокуратурата настоява за задържането под стража на обвиняемия.

С привличането на Драгомиров общият брой на обвиняемите по делото за контрабанда на цигари от митнически пункт „Капитан Андреево" става 16 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във