Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха бандит, източвал чужди банкови карти

Служители на Главна дирекция ”Национална полиция“, разследващи случаи на извършени неоторизирани плащания с чужди банкови карти задържаха 26-годишен мъж. Разследването е реализирано под ръководството на Софийска градска прокуратура.

На 31 март в главната дирекция постъпил сигнал от българска банка. Според информацията били извършени плащания на виртуален ПОС терминал, предоставен на онлайн търговец и обслужван от банката, при които са използвани данни от американски банкови карти. Част от транзакциите били успешни, а други - неуспешни. В хода на предприетите незабавни действия по установяване на извършителя, още същия ден в столицата е задържан 26-годишният Е.С. от София. Той бил засечен в момент на получаване на куриерска пратка със спортни стоки, заплатена онлайн с данни от чужда банкова карта.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 249 , ал.1 от НК. На Е.С.е повдигнато обвинение, за което законът предвижда наказание “лишаване от свобода” за срок от 2 до 8 г. и глоба до двойния размер на получената сума.

26 годишният мъж е задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в съда за постановяване на постоянна мярка “задържане под стража”.

Работата по случая продължава

Facebook logo
Бъдете с нас и във