Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха дилър, пласиращ нов тип дрога като пластилин

Нов вид наркотично вещество заловиха в момент на сделка полицейските служители в Труд, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Криминалистите получили оперативна информация за разпространение на наркотици и веднага организирали полицейска акция.

По време на акцията е задържан 31-годишен жител на село Калековец. Мъжът бил заловен, докато се опитвал да продаде дрогата. При последвалия обиск на жилището на младия мъж, униформените иззели парче зелено-кафявов ещество и суха тревиста маса със специфичен мирис.
След проведената химическа експертиза в Криминалистичната лаборатория в Пловдив, било установено, че веществото е смес от хашиш и синтетичен канабиноид-пико. То наподобява топка пластилин и е с тегло близо 20 грама. Намерената суха тревиста маса пък била марихуана.

Подобни комбинации от нароктици се прави за да се прикрие съставките и тя да не отговаря на регистрираните в нормативните документи наркотични вещества. В случая обаче най-вероятно задържаният ще отговаря за притежание на два вида дрога, добавиха разследващи.

Уведомена е Окръжна прокуратура Пловдив. В районното управление е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл 354 а ал 1 пр 1 от НК.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във