Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха и зам.-кметa на Съединение, крал пари

Заместник-кметът на Община Съединение Георги Трендафилов е арестуван при акция на “Икономическа полиция“. Той е обвинен, че е присвоил 15 000 лв. общински пари.39-годишният зам.-кмет е задържан вчера за 24 часа, а операцията е била под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Днес на Трендафилов са повдигнати обвинение за длъжностно присвояване на парични средства от общинския бюджет в размер на 15 000 лв. Парите са били предназначени за честванията на празника на град Съединение през 2013 г. и 2014 г. С постановление на наблюдаващия прокурор, Георги Трендафилов ще остане в ареста за 72 часа. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до 8 години, като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото на обвиняемия и да го лиши от права да заема определена държавна или обществена длъжност, уточняват от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Съобразно законово установените правила на подсъдността, делото е изпратено по компетентност на Районна прокуратура - Пловдив. Разследването продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във