Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха изнудвач с фалшиви фейсбук профили

В Созопол е задържан 40-годишен криминално проявен жител на града, който изнудвал свой 38-годишен съгражданин за сумата от 3 000 лв. съобщиха от ОДМВР - Бургас.  Установено е, че 38-годишният мъж се запознал във Фейсбук с жена, на която след проведена активна кореспонденция, изпратил свои компрометиращи снимки.

На 8 април тази година потърпевшият получил съобщение да остави късно вечерта на определено място в Созопол сумата от 3 000 лв. - в противен случай компрометиращите снимки щели да бъдат популяризирани във Фейсбук и разпратени до близките и познатите му.

Около 23.00 ч. на 8 април тази година, благодарение отличните полицейски действия на служителите от Районно управление – Созопол, в района на градския стадион, при вземане на паричната сума, е билзадържан 40-годишния криминално проявен созополчанин. След извършеното претърсване на дома му, са иззети таблет, телефон и рутер за интернет.

В резултат на съвместните действие със служители от сектор "Престъпления срещу финансово-кредитната система и компютърни престъпления" към отдел "Икономическа полиция" при ОДМВР - Бургас е констатирано, че задържания созополчанин има множество регистрирани във фейсбук фалшиви профили /женски и мъжки/.

Задържаният е направил пълни самопризнания и остава в ареста за 24 часа. Събраните до момента материали са докладвани в Бургаска районна прокуратура. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Созопол и служители от "Икономическа полиция" при ОДМВР – Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във