Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха крадец на пари от офис, крил се в чужбина три години

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража 29-годишен рецидивист за извършена кражба на пари от офис. М. В. извършил кражбата в условията на опасен рецидив. На 11 септември 2018 г., докато бил в сграда с офиси, обвиняемият се възползвал от отсъствието на служителка в един от офисите, влязъл вътре и взел наличните пари от чантата ѝ. След деянието същият се укрил, като напуснал пределите на страната. При извършените процесуално-следствени действия по досъдебното производство и установяването му като извършител чрез видеотехническа експертиза на записи от сградата, М. В.  бил обявен за общодържавно издирване.

След влизане в страната в понеделник, той  е бил задържан. М.В. е осъждан многократно за престъпления против собствеността. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления.

Районен съд – Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лицето. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във