Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха мошеник, обрал 15 000 лева от сметка на починалата си приятелка

Полицията в Пловдив задържа мъж, изтелгил близо 15 000 лева от дебитната карта на своя починала позната. В началото на месец септември дъщерите на починала 58-годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, за да организират погребението й. Момичетата - на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където до преди няколко години живеели заедно със своята майка. Жената била емигрирала в Германия където създала семейство, а когато дъщерите й пораснали, решила да ги остави да учат там и се върнала в родината си.

След идването си в Пловдив тя започнала да поддържа връзка със 62-годишен мъж от село Калековец. Мъжът имал достъп до личните вещи на жената. В началото на септември жената починала, а при идването на дъщерите и в Пловдив, момичетата установили, че от личната й сметка липсва сумата от близо 15 000 лв – сума, която била изтеглена на по-малки части от мъжа, с когото поддържалавръзка.

Само за месец служители на икономическа полиция разкрили измамническата схема, организирана от 62 годишния Антон Б. Мъжът  теглил  малки суми от различни банкомати, за да не предизвика подозрение. Под претекст, че му е нужно, за да помогне и улесни дъщерите на починалата, се опитал да се сдобие и с фалшиво пълномощно, с което да получи достъп до спестяванията й.

Facebook logo
Бъдете с нас и във