Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха надрусан мъж, подкарал тротинетка

45-годишен мъж е задържан за 24 часа в ареста затова, че управлявал електрическа тротинетка след употреба на дрога, съобщиха от полицията в Силистра.

Вчера около 17:30 часа по ул. „Симеон Велики“ в добруджанския град, забелязвайки неадекватното поведение на мъжа, полицейските служители му подали знак за спиране. Той не се подчинил, държал се агресивно и това наложило за задържането му да бъдат използвани помощни средства – белезници. Тестът с техническо средство за употреба на дрога дал положителен резултат за канабис, а при извършения личен обиск у него били намерени 2.4 грама от същата дрога.

За управление на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози на мъжа е съставен акт,  а за притежанието на наркотици е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

От полицията напомнят, че съгласно чл.5, ал.3, т. 1 от Закона за движение по пътищата на водача на пътно превозно средство е забранено да го управлява с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Facebook logo
Бъдете с нас и във