Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха с дрога екс-милионера Иван Стойчев - Дилъра, първоначално търсели цигари

Известният в миналото благоевградски милионер Иван Стойчев - Дилъра бе задържан тази нощ с наркотици. Арестът му стана след полицейска операция "Антидрога", съобщава struma.com. При обиск в жилището на Дилъра били намерени наркотични вещества. Иван Стойчев бе обект на наблюдение от страна на полицията в продължение на месеци, след като бяха получени оперативни сигнали за участието му в схеми с контрабандата на цигари. Търсейки цигари, полицаите се натъкнали на дрогата. В момента Дилъра е с 24-часово полицейско задържане. Името му през годините се свързваше с убития пред комплекс "Ален мак" лихвар Васил Горчев.

Градските легенди твърдяха, че Горчев е финансирал всяко начинание на Дилъра, включително и хотела и дискотеката му в Банско. Оказа се, че милионите на Дилъра са банкови кредити, които буквално го разориха.

Дилъра се скри от публичното пространство преди няколко години, обедня тотално и съдия-изпълнителите го започнаха. Имотите му се продаваха на парче по искане на банките, тъй като всичките бяха заложени срещу пари. Съдия-изпълнител продава и хитовата в годините на мутренския разцвет дискотека NO NAME. Луксозното за времето си заведение - младежки клуб се намира в центъра на Банско, то обаче става все по-непродаваемо, тъй като от години не се стопанисва и се руши.

Преди няколко месеца цената му бе малко над 272 000 лева, сега е паднала с 22 000, тъй като няма купувачи. Няма проявен интерес за сделка. Обект на продажба бяха топ-имотите му в Благоевград, хотел в Банско и няколко луксозни автомобила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във