Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха студент от Горна Оряховица за убийство по непредпазливост на работник

Студент от Горна Оряховица е задържан в понеделник за убийство по непредпазливост на работник от "Захарни заводи" АД. 19-годишният Николай Б. бил разкрит и арестуван от криминалисти от железничарския град броени часове след като пребил мъжът без причина на улицата.

Случаят е станал около 4 часа призори на 29 март на главната улица на железничарския град, само на метри от входа на болницата. Час по-късно в полицията бил подаден сигнал, че на кръстовище е проснат мъж в локва кръв. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, но мъжът вече бил мъртъв, съобщават развълнувани медии.

Установено било, че това е 41-годишния Петко П., който в злополучната нощ се прибирал солидно почерпен след банкет. Работникът вървял по тротоара като силно залитал под въздействието на алкохола. В същия момент край него минал автомобил с петима младежи. Компанията се връщала от купон, но в друго заведение. В колата се возели четирима ученици, които, на излизане от дискотеката, взели Николай Б. за да го откарат до дома му. Когато студентът съзрял люшкащият се пешеходец, наредил на шофьора да спре. Момчетата в колата се опитали да разубедят студента да не слиза, но той не ги послушал. Настигнал пияния мъж и го ударил с юмрук в лицето. Петко П. изгубил равновесие, паднал и си ударил главата в бордюра на тротоара. Пострадалият издъхнал на място от получената тежка черепно-мозъчна травма.

Учениците, които станали свидетели на кървавата драма, изтръпнали от страх. Николай Б. ги заплашил, че ако не си мълчат, ще ги издири един по един и ще се саморазправи и с тях. Въпреки заканите единият от младежите още щом се прибрал, разказал за случилото се на баща си. Като чул зловещата история, родителят незабавно алармирал полицията.

Николай Б. е задържан за 72 часа. Държавното обвинение настоява съдът да му наложи постоянна мярка "задържане под стража". Той е с чисто криминално и съдебно досие. Горнооряховецът е студент по гражданска специалност в Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново. С постановление на Окръжната прокуратура във Велико Търново му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във