Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха тийнейджър, теглил бързи кредити с чужда лична карта

В Асеновград задържаха 15-годишен младеж,  който с чужда лична карта е взел два бързи кредита от 670 лв. Група от четири момчета на възраст между 15 и 18 години,  родом от Асеновград, често посещавали игрални зали и казина, използвайки личната карта на единствения пълнолетен в компанията.

При последното „заемане“ на документа за самоличност на останалите трима от групата, хрумнала идея да вземат бърз кредит. Момчетата позвънили по телефона на няколко фирми, които отпускат финансови средства само срещу представяне на лична карта. При потвърждение на едно от запитванията 15-годишният сложил очила и добре прикрит зад предпазната маска, застанал пред кредитния консултант с чуждата лична карта, а в последствие с лекота се подписал като нейния притежател.

Само след  час получил обаждане за одобрен бърз кредит и от офиса на фирмата получил сумата от 400 лв. Трите момчета разделили и похарчили парите, а след като установили, че безпроблемно могат да  вземат кредит за чужда сметка, само след два дни отново се озовали пред друг офис, прилагайки същата схема и този път получили сумата от 270 лв.

След като притежателят на личната карта разбрал, че е измамен от приятелите си,  подал сигнал в  районното управление и измамниците били заловени. Предстои прокуратурата да им повдигне обвинения. Тримата тийнейджъри са познати на Детската педагогическа стая с други свои провинения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във