Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха трафиканти на жива плът

Трима мъже и една жена са задържани по подозрение, че са организирали трафик на хора, съобщава пресцентърът на МВР. Операцията е осъществена от служители на регионалните отдели на ГДБОП в Бургас, Сливен и Габрово.


Сред задържаните е и организаторът на групата. Момичетата са били подбирани от различни градове, а в Бургас са отсядали на квартири. Работели са само през деня, затова и родителите им не са подозирали с какво се занимават.nbsp; Момичетата са били наясно с бъдещите си задължения, твърди полицията. До момента пред съдия са разпитани 18 свидетелки на възраст между 15 и 25 години.


По техни данни те са работели в импровизирани клубове в централната част на Бургас. За час стандартна услуга тарифата е било 100 лв., за половин час -nbsp; 60 лв., а промоция за летния сезон - 400 лв.nbsp; за 6 часа.


Някои от компаньонките са употребявали марихуана. При направените претърсвания на жилищата, ползвани от четиримата задържани, са иззети множество мобилни телефони, СИМ-карти, компютърни конфигурации с материали с порнографско съдържание, визитки на момичета на повикване, сексуални артикули и наркотични вещества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във