Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваха управителката на общинската болница в Раднево

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" постанови тази вечер състав на Окръжния съд в Стара Загора , за управителя на общинската болница в Раднево МБАЛ "Доктор Димитър Чакмаков" - и двама нейни подчинени. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

По искане на Окръжна прокуратура - Стара Загора е водено разследване от Сектор "БОП" - Стара Загора за извършено престъпление - пране на пари, осъществявано от лица, работещи в радневската общинска болница. В хода на разследването са събрани доказателства и за извършени други престъпления - безстопанственост и длъжностно присвояване.

Срещу управителят на болницата д-р Мая Узунова е повдигнато обвинение за присвояване на средства в особено големи размери, а останалите са обвиняеми за пране на пари.

С мярка "домашен арест" е напусналата преди седмица здравното заведение главна счетоводителка Мария Атанасова. В ареста са още началникът "ТРЗ" и "Личен състав" Марта Стефанова и Слави Иванов, служебен шофьор.

Постоянните мерки могат да бъдат обжалвани пред Апелативната прокуратура в Пловдив, заседанието е насрочено за 5 март.  Проверката на общинската болница в Раднево започна след два сигнала до прокуратурата и ДАНС от кмета на Раднево д-р Тенчо Тенев и председателя на местния общински съвет д-р Румен Йонков. През миналата седмица имаше протест на медицинските работници, които вече два месеца не са получавали заплати.

Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба - гр. София, като продължава с извършване на активни процесуално - следствени действия, уточняват от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във