Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваният адвокат Елдъров остава зад решетките, решиха магистрати

Апелативен съд Пловдив отмени паричната гаранция от 25 хиляди лева, която Окръжен съд наложи на адвокат Владимир Елдъров. От месеци той е в ареста с обвинения за поръчителство за убийство на пловдивския си колега Владко Мерджанов, за палежи на коли, за палеж на къща и неплатени огромни суми обезщетения към загинали при катастрофи хора. „Аз ще докажа в съда моята невинност”, коментира днес адвокат Елдъров, съобщава Марица.

Съдът не се трогна от обясненията на адвокатите Даниела Елдърова, която е майка на обвиняемия, и Йордан Дафчев, че клиентът им е отличен специалист, завършил право във Франция и че няма нищо общо с въпросните престъпления. Според магистратите няма нови данни за промяна в разследването, за да бъде пуснат под парична гаранция Елдъров. Има опасност той да повлияе на свидетели.

Прокурор Виктор Янков съобщи, че на предното дело, когато се е гледала мярката за неотклонение на адвоката, той е заплашил един от обвиняеми по друга афера.

Елдъров се обърнал, докато са били в клетката на съда, и казал на съпроцесника си Петър Пенев, който днес също остава в ареста: „Кажи на Мартин Поптолев да промени обясненията си спрямо мен, защото може да намери нещо под възглавницата си!”

Въпросният Мартин Поптолев е човек на арестувания таксиметров бос Радослав Керанов, който бе закопчан заради палежи на коли и къща в Кричим. В случая Поптолев е свидетелствал срещу адвокат Елдъров, като е казал, че адвокатът е поръчвал палежи на коли и други престъпление. Прокурор Янков подчерта, че Елдъров демонстрира упоритост при преследване на престъпни цели и не зачита правата на гражданите.

Определението на Апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във