Параграф22 Daily

§22 Новини

Арестуваният във Виена Борис Бекяров е участник в ОПГ на Васил Божков

Арестуваният във Виена Борис Бекяров е участник в организираната престъпна група на Васил Божков. Това стана ясно от думите на главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг днес.

Развиват се хибридни атаки по отношение на прокуратурата и службите за сигурност, обяви Гешев. "Ясно е, че зад обвиняемия Божков стоят милиарди, зад обвиняемия Цветан Василев седят милиарди, зад Арабаджиеви - около 300 милиона, Цветан Василев - запорирани са два милиарда от антикорупционната комисия, Миню Стайков - запорирани са 150 милиона. Това достатъчно основание ли е да бъдем атакувани", попита Гешев.

"Никой не е недосегаем пред закона, заяви главният прокурор. Ако е имало такъв период в българската история след 1989 г., той е в миналото. България се променя - който не го е видял и не го е разбрал, ако наруши закона, ще носи последствията, регламентирани в този закон, и ще бъде изправен пред българския съд. Няма значение дали става въпрос за човек, който живее тук наоколо и има проблем с образованието или е социално слаб, или за някой, който разполага с милиарди. Ние ще продължим по този начин, добави главният прокурор. Знаем срещу какво се изправяме, знаем, че ще бъдем атакувани, знаем защо сме атакувани, знаем от кой сме атакувани, но ще продължим, защото го дължим на българските граждани".

Прокуратурата и държавата го дължат на българските граждани. Дължат им това тези богати хора, които извършват престъпления, да си плащат данъците. Защото тези данъци са откраднати от българските граждани, тези данъци са техните пари, защото не стигат до тях под формата на пенсии, социални придобивки, пътища и всякаква друга социална и медицинска дейност", каза главният прокурор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във