Параграф22 Daily

§22 Новини

Археологически предмети, старинни монети и наркотични вещества са иззети при спецоперация

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасността на движението се проведе вчера под наблюдението на Окръжна и Районна прокуратура – Ямбол. В хода на акцията, в  имот, обитаван от 54-годишен мъж, полицаите намерили и иззели над 150 археологически предмети и старинни монети, носещи белези на културно-исторически ценности, както и металдетектор. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Започнати са разследвания по 3 случая за притежание  на наркотични вещества, като са иззети общо 10 грама наркотична пудра (пенинака), 110 грама наркотичен чай, и 3.5 грама метамфетамин. Установени са и 3 канабисови растения с височина около 1 метър, отглеждани в частен имот в стралджанско село. Процесуално-следствените действия по случаите продължават.

В рамките на операцията са проверени 658 лица и 426 МПС. Задържани  са 8 души, съпричастни към различни престъпления. Един е привлечено в качеството на обвиняем за извършена кражба на мобилен телефон. Извършени са проверки на 25 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти.

Съставени са 96 акта за установени административни нарушения и 17 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във