Параграф22 Daily

§22 Новини

Армията гаси пожари и взривява ръждиви боеприпаси

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Драгоман при изкопни работи в района на магистрала „Европа“. Установено е, че боеприпасът е корозирала 82 мм осколочна мина. Тя е унищожена вчера, 16 август, на учебен център „Сливница“ от специализиран екип под ръководството на капитан Мартин Маргитин от формированиeто за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от военното формирование 28610 – София.

Военнослужещите действаха на основание искане на главния секретар на МВР и по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

Вертолет „Кугар“ от 24-а авиационна база-Крумово излетя в 12.30 ч. днес, 17 август, за да се включи отново в гасенето на пожара в района на село Югово, община Лъки, област Пловдив. Военновъздушните сили ще помогнат за овладяването на огнената стихия по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и след разрешение от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Екипажът на вертолета ще извърши обливане с вода от въздуха на засегнатия от пожара район.

Вече пети ден и 46 военнослужещи от 4-и артилерийски полк – Асеновград оказват помощ на терен в борбата с пожара над село Югово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във