Параграф22 Daily

§22 Новини

Армията на Афанистан губи по четири хиляди войници на месец, заяви американски генерал

Афганистанските въоръжени сили губят около четири хиляди войници всеки месец, които в повечето случаи става дума за дезертьори. Това заяви американският генерал Джон Кемпбъл, главнокомандващ на Международната мисия на НАТО по подържането на сигурността в Афганистан, предава Euronews.

„Въоръжените сили на Афганистан губят месечно от порядъка на четири хиляди войници. И мнозина биха си помислили, че голяма част от тази загуба е свързана с жертвите в хода на битките. Но това не е така. Най-разпространената причина – хората излизат в непозволен отпуск“, заяви американският генерал.

$Сред тях има и такива, които са обучавани от американски военни инструктори$, твърди още Кемпбъл. Една от причините за това са продължителните бойни действия. „Всичко идва от това, че младите войници и полицаи воюват в течение на две или повече години без прекъсване. Възможно е дори те да не получават хранителни продукти, които им се полагат. Когато воювате през цялото време, когато имате нужда от почивка, нямате друг изход, освен да се отправите към вкъщи и да не се върнете“, обясни главнокомандващия на Международната мисия на НАТО по подържането на сигурността в Афганистан.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във