Параграф22 Daily

§22 Новини

АС - Благоевград образува дела срещу решенията на ОИК в Благоевград, Сандански, Гоце Делчев, Петрич и Хаджидимово

Решения на общинските избирателни комисии /ОИК/ в Благоевград, Сандански, Гоце Делчев, Петрич и Хаджидимово са оспорени с жалби в Административен съд - Благоевград, съобщиха от там. Жалбите са свързани основно с решенията на съответната ОИК, с които се обявяват резултатите от изборите за общински съветници и съответното разпределение на мандатите, съобщава БТА.

Срещу решения на ОИК Сандански и ОИК Хаджидимово са подадени по две жалби от кандидати за общински съветници, за останалите избирателни комисии до момента са по една. Те са във връзка с поименния състав на общинските съвети в съответните общини. Сред жалбите има и такива, свързани със съмнение за неправилно отчетени бюлетини с преференциален вот.

След местния вот в Хаджидимово, осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции оспорват правилността на отчитането на бюлетините за общинския съвет и твърдят, че има обстоятелства, които правят решението на ОИК незаконосъобразно. Постъпила е и индивидуална жалба от кандидат за общински съветнкик.

В Административен съд - Благоевград е оспорен изборът за кмет на кметство Кулата, община Петрич и кметство Копривлен, община Хаджидимово. Жалбите са подадени от кандидати за кмет срещу решенията на съответните ОИК, с които се обявява резултатът от местния вот. Двете жалби са свързани с оспорване на отчитането на бюлетините.

Facebook logo
Бъдете с нас и във