Параграф22 Daily

§22 Новини

АС -Добрич отмени решение на ОИК – Балчик, с което са обявени резултати от местни избори за общински съветници в общината

Административният съд в Добрич отмени решение на Общинската избирателна комисия – Балчик, с което са обявени резултати от местни избори за общински съветници в общината. Със своето решение съдът в добруджанския град е уважил жалбите на двама граждани на Балчик, регистрирани като кандидати за общински съветници. Жалбите са срещу решение на Общинската избирателна комисия в Балчик от 28 октомври тази година, с което са обявени резултатите от местни избори за общински съветници в община Балчик, проведени на 27 октомври 2019 г., в частта с която е обявено разпределението на заявените предпочитания за отделните кандидати по кандидатската листа на местна коалиция.

Административният съд в Добрич е отменил решението на ОИК в Балчик в оспорваната му част. „При ръчното преброяване на недействителните бюлетини във всички СИК-ове и на част от действителните бюлетини в осем секции, съдът установи, че в две от секциите СИК 11 – гр. Балчик и СИК 32 с. Соколово, не се откриха посочените в протоколите на СИК недействителни бюлетини. С оглед на това, съдът прие, че е допуснато съществено нарушение на изборния кодекс“, е посочено в решението.

То подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във