Параграф22 Daily

§22 Новини

АС - Кюстендил даде ход на делото за касиране на изборите за кмет на Община Кюстендил

Производството е образувано по жалба на представител на политическа партия "Възраждане" срещу решението на Общинска избирателна комисия, с което е обявен за избран за кмет на Община Кюстендил Петър Паунов. В залата присъстваха жалбоподателят Владислав Лехчански и ответникът – Общинската избирателна комисия – Кюстендил, представлявана от нейния секретар, Тодорка Петкова Илиева-Скрипкина.

По време на заседанието бяха отправени нови искания, по които съдът се произнесе, че са неоснователни и недопустими. Сред тях бяха броене и преглед на недействителните бюлетини, на бюлетините с отбелязан повече от един избор, на тези с отбелязано квадратче "Не подкрепям никого", разпит на свидетели от "Информационно обслужване", с цел да се установи дали е имало сриване на системата в нощта след вота, както се твърди в жалбата.

Поискан беше и разпит на свидетели, с което да се докаже, че е имало неравнопоставеност по време на предизборната кампания. Представителят на жалбоподателя поиска отвод на съдията-докладчик по делото, което искане също не беше уважено. Беше открита процедура по оспорване на протоколите от секционните избирателни комисии, като тежестта за представяне на доказателства за това отново беше на жалбоподателя, но такива не бяха направени. Представителите на Общинска избирателна комисия и на спечелилия кандидат-кмет поискаха жалбата да бъде оставена без уважение.

Съдът ще се произнесе с решение в срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във