Параграф22 Daily

§22 Новини

АСВ призна правата на 1700 депозанти, неотчетени от фалиралата банка "Огни Москвы"

Руската Агенция за застраховане на депозитите (АСВ) е включила, след задълбочени проверки, допълнително в своите бази данни за правоимащи вложители над 1700 човека, депозирали навремето големи суми пари във фалиралата московска банка"Огни Москвы". В съобщението се посочва още, че информация за техните спестявания е липсвала в базите данни на фалиралата кредитна институция към момента на лишаването й от банков лиценз, съобщават още от агенцията.


Вече е установено, че в АСВ са постъпили общо 1700 доказани искания от вложители за изплащане на гарантирания им обем средства, чиито имена ги няма в архива на банката. Нови искания обаче могат да постъпят и до края на тази седмица.


По-рано този месец от АСВ съобщиха, че са открили във фалиралата търговска банка "Огни Москвы" липсата на записи за депозирани около 1 млрд. рубли.


В същото време в руската Новгородска област текат масови обиски в квартирите на служители на местната кредитна институция Новобанк. Обиски има и в офисите на самото влогонабиращо учреждение, съобщава информационната агенция ИТАР-ТАСС като се позовава на областната прокуратура. "Служителите на Новобанк са заподозрени в извършване на незаконна банкова дейност, вкл. и в присвояване като кеш на около 200 млн рубли", се казва още в съобщението.


Новобанк е регионален трезор, който се намира под контрола на Боровичския комбинат за огнеупорни материали и към 1 януари 2014 г., е с уставен фонд от 230 млн. рубли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във