Параграф22 Daily

§22 Новини

Атака сезира прокуратурата за "къщата на Бареков"

Депутатът от Атака Димитър Димов e сезирал главния прокурор и НАП за неясния произход на средствата, с които е регистрирано дружеството „Инвестиция БГ", както и ресурсът, с който е закупена къща в тузарския квартал Драгалевци - станала известна в медийното пространство като "къщата на Бареков". Дружеството е на Магдалина Христова и Тина Веселинова, известни като пиарките на Бареков, уточняват от пресцентъра на националистите.


Фактите, представени на главния прокурор и НАП от Атака гласят, че дружеството е с изцяло внесен от акционерите начален капитал от 50 000 лева.


Непосредствено след учредяването си, дружеството закупува въпросния имот, чиято данъчна оценка възлиза на 556 716,30 лева, а пазарната цена на същия, видно от нотариалния акт, е в размер на 500 000 евро.


Имотът по нотариален акт струва 1 000 000 лв, но по оценка на специалисти реалната му цена е 6 000 000 лв.


Смущаващо е според националистите, че акционерите са на 25 г. и 26 г. и само по-малко от 1 месец от вписването закупуват с неясни средства имот на стойност 500 000 евро, върху която цена са внесени и съответните данъци и такси.


Не е видно дружеството да има дейност, а още по-малко да е отчело каквито и да е приходи от търговска дейност преди закупуването на описаните имоти. Всичко това поражда основателни съмнения за произхода на средствата, с които е регистрирано дружеството и с които е придобит недвижимият имот, коментират хората на Сидеров.


Атака иска във връзка с изложените обстоятелства да се разпореди да бъде извършена проверка за произхода на средствата, с който е учредено дружеството и с които е закупен описаният по-горе имот и дали няма извършени престъпления по Наказателния кодекс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във