Параграф22 Daily

§22 Новини

Атанас Атанасов: Премиерът се изживява като властелин на обществените поръчки

Премиерът се изживява в ролята на властелина на обществените поръчки – „Аз ги спирам, аз ги пускам“ и затова ми пращат куршуми“. Това е пародия на държавно управление. Това мнение изрази пред „Хоризонт“ депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов. Той нарече мерките на Борисов за спиране на обществените поръчки имитация и се възмути, че министър-председателят ни взема за балами.

Тази власт ще се срути под собствената си тежест, прогнозира Атанасов, според когото битката на Борисов и компания е да държат властта, докато има европейски фондове, а после който дойде на власт – да се справя с натрупаните кредити.

Разприказването на следователя Бойко Атанасов много тревожи властта, заяви още Атанас Атанасов и разказа за иззето от следователя дело срещу висш представител на МВР, бивш шеф на звено за борба с огранизираната престъпност в областен град. От това дело си правя извода, че нещата, които говори този човек са верни, подчерта Атанасов и добави, че изявленията на следователя заслужават вниманието на парламента, а главният прокурор трябва да даде обяснения по темата в народното събрание.

Цялата отговорност за случващото се или неслучващото се в сектор "Сигурност" трябва да бъде адресирана към Борисов и ГЕРБ, изтъкна Атанасов.

Най-сериозен коментар заслужава обира в софийския МОЛ, тежко криминално престъпление, извършено посред бял ден, добави  Атанасов относно вълната от новини за заплахи срещу Бойко Борисов и Делян Пеевски, съпроводени от въоръжен обир в столичен търговски център вчера. Който управлява ДПС той получава охрана – Доган или Делян, пошегува се Атанасов. По думите му, новините за заплахи прикриват неспособността на държавата да застане срещу неприкритата агресия на криминалната престъпност. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във