Параграф22 Daily

§22 Новини

Атанас Бобоков остава в ареста, реши специалното правосъдие

Любимият на властта Апелативен специализиран наказателен не измени мярката за неотклонение на обвиняемия бизнесмен Атанас Бобоков и го остави в ареста окончателно. Бобоков настояваше да бъде пуснат от следствения арест и обяви, че имал проблем с коляното на десния крак и искал да се лекува. Пред съда бе представена медицинска експертиза, чийто заключения сочат, че за Бобоков няма абсолютно никаква пречка да се лекува в условията на следствения арест.

В началото на русенският бизнесмен бе оставен за постоянно в ареста заради схемата с внос на боклук от Италия у нас. Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група. Те са разследвани по подозрения, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Другият от братята Бобокови – Пламен бе с мярката парична гаранция от 1 млн. лева, намалена на 20 000 лева и е обвиняем по дело за търговия с влияние и престъпен сговор с президентския секретар Пламен Узунов.

Пламен Бобоков също е обвиняем и за участие в престъпна група заедно с брат си Атанас, Красимир Живков и още четирима души.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във