Параграф22 Daily

§22 Новини

Атанаска от Поморие обжалва доживотната си присъда

Осъдената в Бургас на доживотен затвор за детеубийство Атанаска Георгиева е внесла жалба в Бургаския Апелативен съд срещу решението на магистратите. Георгиева бе призната за виновна в това, че е отнела живота на 8-годишната първокласничка от Поморие Александра Тодорова по особено мъчителен за жертвата начин - чрез задушаване.

На 5 март т. г. тя даде обяснения пред съда и отрече да е извършител на престъплението. С това на практика тя се отказа от самопризнанията, направени през април м. г., малко след като тялото на детето бе намерено под матрака на леглото в квартирата й.

"В жалбата сме посочили основните аргументи, които бяха залегнали и в пледоарията ми - напрамер, че тялото на детето не е намерено при две претърсвания на таванското помещение", каза Калин Янев, който представляваше Георгиева като служебен защитник. На 6 март той пледира за оправдателна присъда.

"Много ми е тежко, но продължавам да се боря със зъби и нокти", каза Атанаска веднага след като чу решението на съда. Тя поддържа тезата, че извършителят на престъплението е Антон Петров, но разследването не е положило усилие да го намери.Държавното обвинение категорично отрече такова лице да съществува.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров, който поиска най-тежкото наказание - доживот без право на замяна, заяви, че няма да протестира решението на съда. Жалба обаче са пуснали родителите на убитото дете. Ева и Веселин Тодорови са категорични, че Георгиева трябва да получи максималното наказание, предвидено в НК, съобщи адвокатът им Росен Кожухаров.

Очаква се делото да бъде насрочено в Апелативен съд - Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във