Параграф22 Daily

§22 Новини

Атентат с взрив срещу "Еконт" разтърси Ботевград, мишена бил управителят Васил Василев

Силен гръм събуди рано тази сутрин жителите на Ботевград. Взрив избухна около 4.40 ч. тази нощ пред офиса на куриерска фирма „Еконт” на ул. „Свобода” в Ботевград, съобщава balkanec.bg. Взривното устройство е избухнало пред входа на офиса. Инцидентът е станал непосредствено до охранителя от СОТ, който обаче преди това не е забелязал нищо. От взрива е счупено едното стъкло на офиса, засегнато е и стъкло на магазина за мебели, намиращ се до куриерската фирма. Пострадали хора и щети по пратките няма. Това е шестата поред атака срещу „Еконт”.

По непотвърдена информация, атаката е срещу шефа на куриерската фирма „Еконт” Васил Василев. В момента районът е отцепен от полицията и се прави оглед от екип на ДОТИ от София.

В края на юни т.г. три автомобила на фирмата бяха опожарени. След това от „Еконт” наеха денонощна жива охрана. Въпреки че колата на СОТ е паркирана до входа, вече два пъти бяха поставени взривни устройства. Засега щетите са само материални и офисът не е прекъсвал работата си. Управителят Васил Василев е напуснал града заедно със семейството си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във