Параграф22 Daily

§22 Новини

Автобус с пътници се обърна във Върбишкия проход, друг на пътя Ветрен-Николаево

Автобус с 23-ма пътници се е преобърнал в канавка във Върбишкия проход. Няколко часа по-рано друг рейс катастрофира на пътя Ветрен – Николаево. От противопожарната служба в Шумен съобщиха, че инцидентът във Върбишкия проход е станал около 9.30 часа тази сутрин, предаде БНР. Автобусът е пътувал от Варна за Ямбол и в него са пътували 23-ма души. Няма пострадали хора.

В момента превозни средства от община Шумен извозват пътниците до областния град. Причината за катастрофата е хлъзгав път. От противопожарната служба напомнят, че Върбишкият проход е затворен за движение.

Около 0.30 ч. друг автобус катастрофира на пътя Ветрен-Николаево. Шофьорът, който превозвал работници, оставил последните в село Дъбово и тръгнал да се прибира към базата си в Гурково. По пътя обаче водачът бил заслепен от фаровете на друго превозно средство. Той изгубил контрол, автобусът се ударил в мантинелата и излязъл от пътя в канавката. Заради катастрофата на крак бяха вдигнати всички спасителни служби в Казанлък. На място бяха изпратени линейки, пожарна и два полицейски автомобила.

Шофьорът е откаран в казанлъшката болница с фрактура на крака. Взета му е кръвна проба за химичен анализ, за да се установи дали е употребил алкохол преди да седне зад волана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във